Stärk ditt team med nya talanger efter Riksbankens räntesänkning
Insights
20 May 2024

Stärk ditt team med nya talanger efter Riksbankens räntesänkning

Den nyligen genomförda räntesänkningen från Riksbanken signalerar ljusare tider för svensk ekonomi och öppnar upp nya expansionsmöjligheter för företag.

 

Att kunna attrahera rätt personal är en av nycklarna till att kapitalisera på nya tillväxtmöjligheter. Att matcha rätt person med rätt roll kräver mer än bara god intuition. Det kräver omfattande kunskap, gedigen erfarenhet och en väldefinierad strategi för att attrahera de bästa kandidaterna. Utan dessa kritiska komponenter kan rekryteringsprocessen bli både tidskrävande och kostsam.

 

Thomas Böhmer, VD på rekryteringsföretaget 2Complete, betonar vikten av att agera proaktivt tillsammans med en rekryteringspartner.

– Med det positiva räntebeskedet är det dags för företag att titta på att bygga upp och stärka sina team. Genom att välja en erfaren rekryteringspartner, säkerställs inte bara tillgång till de bästa talangerna på marknaden, men också en effektiv process som minimerar riskerna för kostsamma felrekryteringar.

 

Läs mer och hitta lösningen som passar ditt företag i dag

Välj en trygg partner vid kompetensförsörjning

 

Fakta: Så ser en rekryteringsprocess ut

Uppstart
Det första som görs är att definiera en kravprofil för att säkerställa att man kan ta fram relevanta och kompetenta kandidater. Det görs också för att skapa en relation mellan rekryterare och företag för att enklare hitta rätt person till tjänsten.
Matchning
Efter en inledande screening och telefonintervjuer, genomförs personliga djupintervjuer för att noggrant säkerställa att kandidaterna uppfyller kravprofilen för tjänsten, med fokus på både kompetens och personlighet. Rekryteraren presenterar därefter de mest lämpliga kandidaterna för kunden, komplett med detaljerade presentationer och CV.
Slutförande
Nu genomförs en grundlig referenstagning och eventuella personlighetstester. för att säkerställa att korrekt information har framkommit. 2Complete bistår sedan med beslutsfattning kring anställning och kontraktering. Efter att avtalet är påskrivet sker sedan löpande uppföljning för att säkerställa att rekryteringen är lyckad långsiktigt.