Min dröm om AI – Anna Magnusson, Rekryteringschef
Insights
30 November 2023

Min dröm om AI – Anna Magnusson, Rekryteringschef

År 2023 och inom rekryteringsbranschen diskuteras flitigt hur AI kan förändra spelplanen. Samtalet kretsar kring att göra rekryteringsprocessen mer rättvis, automatisera delar av den och effektivisera det första urvalet med hjälp av standardiserade chattbots.

 

Jag är långt ifrån en expert inom AI men jag är nyfiken, intresserad och vill lära mig mer. När jag tänker på AI och vad det kan göra för mig och mitt team vill jag ta det längre än så. Självklart ser jag ovan nämnda exempel som fördelaktiga och positiva men jag skulle vilja ta några fler steg med AI redan nu.

 

Jag drömmer om en sömlös helhetslösning med AI – en AI-assistent sammankopplad med din mejl, kalender, affärssystem samt Officepaket. Tänk en personlig assistent som hanterar all din administration, förbereder dina texter samt ger dig utkast på både annonser, kravprofiler och presentationer.

 

Nu undrar kanske du – vad skall alla rekryterare göra? Har vi tänkt att effektivisera bort oss själva? Mitt enkla svar är att vi då äntligen kan fokusera på det som är det viktiga, roliga och vår spetskompetens – människan. Vi kan vara 100% närvarande i vårt möte med konsult, kund och kandidat och fokusera på personen framför oss. Tänk vad underbart att slippa sitta och knappa på en dator under möten, men ändå ha korrekt information. Kan du sen dessutom be din AI att sammanfatta detta åt dig och plocka ut de viktigaste punkterna – ytterligare tid vunnen.

 

Vad gör vi då med all tid vi sparar? Vi investerar i en förstklassig kandidatupplevelse, fantastiska kundmöten samt att vara den närvarande konsultchefen som alla drömmer om att vara och ha. Vi utvecklar våra processer till att bli mer människofokuserade och personliga och slipper lägga vår tid på trist administration.

 

Jag måste ödmjukt återigen poängtera att jag är en glad novis inom AI-segmentet och kanhända finns det redan lösningar kring detta som jag inte hört om. Skicka dem gärna åt mitt håll! Finns det inte och du är en utvecklare som är sugen på en ny utmaning – Ring mig direkt

 

Anna Magnusson, Rekryteringschef.