Mikaela Lind: självledarskap och global tillväxt på Open Infra
Kundcase
21 August 2024

Mikaela Lind: självledarskap och global tillväxt på Open Infra

Mikaela Lind, HR Manager på Open Infra, har varit avgörande i att bygga upp företagets HR-funktion. Under sitt första år har hon fokuserat på att stötta chefer, följa upp teamleads och utveckla lönemodeller. Open Infra, med 370 medarbetare globalt, är Sveriges tredje största fibernätsägare och har expanderat till Tyskland, USA och Storbritannien.

Vi har träffat Mikaela på Open Infras Stockholmskontor i Solna för att höra mer om vad som gör Open Infra till en attraktiv arbetsgivare och deras framgångsrika samarbete med oss inom kompetensförsörjning.

 

 

  • Varför ska man bli en del av Open Infra? Finns det några specifika värderingar eller aspekter som du uppskattar extra mycket?

 

Självledarskapet! För den som är driven och vill ta ansvar är Open Infra en guldgruva. Vi har vuxit mycket på kort tid så det finns många områden där man kan komma in och växa tillsammans med verksamheten. Ett fint exempel på detta är en kollega som startade i en administrativ roll och idag är hon chef för två av våra fyra kundtjänstteam. Det är väldigt roligt att vara del av en arbetsplats där det finns plats för medarbetare att utvecklas. Hela kulturen blir inspirerande när alla kollegor verkligen brinner för att föra bolaget framåt, och speciellt när man vet att möjligheten finns. Vi är väldigt stolta över våra medarbetare, som har vitt skilda bakgrunder. Individer som vill göra skillnad, som är resultatorienterade lagspelare och som vill bidra till vår företagskultur.

 

 

  • Om du skulle rekommendera oss till andra kunder, vad skulle du säga är våra främsta styrkor som samarbetspartner?

 

Det som har blivit den största avlastningen är att ni verkligen lärt känna oss som organisation. Det blir väldigt enkelt och smidigt att lyfta luren när vi behöver en rekrytering. Jag känner mig trygg med att ni känner oss och organisationen, och det har visat sig tydligt i de rekryteringar som vi har gjort tillsammans. Ni har klivit in och blivit en del av oss och förstått hur vi vill ha kommunikationen.

 

 

  • Vad händer hos er på Open Infra just nu?

 

Det senaste har vi lagt stort fokus på att göra olika teamaktiviteter, både för att bygga team inom och mellan avdelningar. Vi kollar också mycket på vilka som är intresserade av att driva bolaget vidare utomlands inom 2-3 år då vi växer internationellt, bland annat i UK och USA. Att ge kollegor möjlighet att få utveckla vårt arbete utomlands har verkligen uppskattats, och det är något vi kommer fortsätta gladeligen uppmuntra till.

 

 

Vi tackar Mikaela för en insiktsfull intervju och för att hon delade med sig av sina erfarenheter och perspektiv på Open Infra. Vi er framemot att fortsätta stötta Open Infra med kompetensförsörjning när dom fortsätter sin utvecklingsresa!