Skriv ett konkurrenskraftigt CV
Insights
02 April 2021

Skriv ett konkurrenskraftigt CV

Nyckeln till att göra ett starkt första intryck.

Ditt CV är ditt visitkort och kan öppna dörren till spännande karriärmöjligheter. För att säkerställa att ditt CV sticker ut och ger en rättvisande bild av din kompetens, är det viktigt att följa några grundläggande riktlinjer. Här är några värdefulla tips för att skapa ett professionellt CV.

 

1. Håll det kort och koncist

Ditt CV bör vara kortfattat, vanligtvis mellan 1-3 sidor. Det är viktigt att inkludera alla relevanta uppgifter, men undvik onödig information. Arbetsgivare har ofta många ansökningar att granska, så ett kortfattat CV är mer lockande och ökar dina chanser att bli märkt.

 

2. Anpassa ditt CV

Varje jobb är unikt, och ditt CV bör återspegla detta. Anpassa din ansökan genom att fokusera på de färdigheter och erfarenheter som är mest relevanta för den specifika tjänsten du ansöker om. Det visar att du har gjort din hemläxa och är engagerad i jobbsökningen.

 

3. Använd kronologisk ordning

Din CV bör följa en kronologisk ordning där de senaste erfarenheterna och prestationerna kommer högst upp. Detta ger arbetsgivaren en tydlig översikt över din karriärutveckling. Om dina senaste erfarenheter är från arbetslivet, sätt arbetslivserfarenhet före utbildning och vice versa.

 

4. Framhäv dina senaste erfarenheter

De senaste två till tre anställningarna och utbildningarna bör beskrivas i detalj. Visa tydligt vilka resultat du uppnått och vilka ansvarsområden du haft. Äldre erfarenheter kan listas med enklare uppställningar.

 

5. Inkludera en professionell bild (valfritt)

Åsikter om att inkludera ett foto varierar, och det är valfritt. Om du väljer att använda en bild, se till att den är professionell och passar för ett CV. Undvik semesterbilder och se till att bilden ger ett professionellt intryck.

6. Be om feedback

Innan du skickar in ditt CV, be gärna vänner, familj eller professionella kollegor om feedback. De kan erbjuda värdefulla insikter och hjälpa dig att förbättra ditt CV.

 

7. Kontrollera stavning och grammatik noggrant

Ett CV med stav- eller grammatikfel kan skicka fel signaler till arbetsgivaren. Dubbelkolla noga och använd gärna stavkontroll.

 

8. Kontakta experter vid behov

Om du känner att det är överväldigande att skapa ditt CV, tveka inte på att ta hjälp av ett proffs. Vi finns HÄR för att hjälpa till med alla steg i rekryteringsprocessen och ett bra CV är ett viktigt första steg.

 

Ett välskrivet CV är en viktig del av din jobbsökning. Genom att följa dessa tips kan du öka dina chanser att imponera på arbetsgivare och komma närmare ditt drömjobb. Kom ihåg att anpassa ditt CV för varje ansökan och försäkra dig om att det ger en tydlig och korrekt bild av dina färdigheter och erfarenheter. Lycka till med din jobbsökning!