Inför intervjun
Insights
27 September 2022

Inför intervjun

Din första möte med en potentiell arbetsgivare i form av en intervju är ett avgörande tillfälle. Det är inte bara viktigt att vara dig själv, utan också att göra ett positivt intryck. Att förbereda sig ordentligt är nyckeln till att lyckas i detta avgörande steg i rekryteringsprocessen. Här följer några konkreta tips som hjälper dig att förbereda dig och göra ett minnesvärt intryck under din nästa intervju.

 

Förberedelse:

Att förbereda sig noga inför intervjun är av största vikt. Genom att göra detta visar du din uppskattning av både tjänsten och företaget. Du kommer också känna dig mer självsäker när du sätter dig i den heta stolen. Börja med att sätta dig in i rollen genom att noggrant läsa igenom tjänstebeskrivningen eller annonsen för att tydligt förstå vad arbetsgivaren söker. Skriv ned eventuella frågor du har angående rollen eller företaget – dessa kan du ställa under intervjun. Kom ihåg att det är lika viktigt att du faktiskt trivs med både rollen och företaget, precis som att de ska fatta tycke för dig.

 

Klädsel:

Klädsel är en viktig del av förberedelsen. Anpassa din klädsel efter den bransch du söker, om du känner till dess specifika klädstil. Om du är osäker, kan du alltid välja en ren och välvårdad outfit, såsom en struken skjorta tillsammans med stilrena byxor. Att klä sig bekvämt, men professionellt, är nyckeln.

 

Förbli Fokuserad:

Under intervjun kan det vara frestande att fylla tystnader med tal, vilket ibland kan leda till att man tappar fokus och pratar om ämnen som inte är relevanta för intervjun. För att undvika detta, försök att svara på frågorna, motivera ditt svar och sedan vänta på att intervjuaren ska fortsätta. Om du får möjlighet att ställa de förberedda frågor du har, ta den chansen.

 

Styrkor och Svagheter:

De eviga frågorna om dina styrkor och svagheter dyker upp i nästan alla intervjuer. Det är därför viktigt att förbereda dig på dessa. När du svarar på en sådan fråga, se till att vara ärlig och självkritisk. En användbar övning är att ifrågasätta dina egna styrkor och svagheter, något som kan gynna dig inte bara i intervjun utan också i ditt liv. Om du har svårt att komma på något själv, tveka inte att fråga nära och kära om deras åsikter – de kan ge värdefull insikt.

 

Ring oss gärna:

Om du har några tvivel eller vill ha mer rådgivning kring din kommande intervju, tveka inte att kontakta oss. Vi finns här för att hjälpa dig att lyckas i din jobbsökning och under intervjun. Vår expertis och stöd kan vara avgörande för att du ska göra ett minnesvärt intryck på potentiella arbetsgivare.

 

Förberedelse och självförtroende är nyckeln till att göra ett starkt intryck under din kommande intervju. Med dessa tips i åtanke kan du känna dig bättre förberedd och mer självsäker när du sätter dig i den heta stolen. Lycka till!