Skapa ett CV med personlighet

Att komponera ett CV kan kännas som en krävande uppgift, och vad spelar det egentligen för roll? Vårat tips är att du bör ta dig tid att skriva ett bra CV en gång för alla så att kan du använda det för resten av ditt yrkesliv.

CV’t är din första kontakt med en potentiell arbetsgivare och du bör göra ditt yttersta för att göra ett gediget intryck med ett bra CV.

Hur många sidor ska mitt CV bestå av? Ska jag ha med en bild eller inte? Måste jag ha ett personligt brev och ska det i så fall vara separat? Frågorna kring hur ett bra CV ska se ut är många och svaren du kommer få är ofta baserade på personliga preferenser. Nedan finner du några allmänna riktlinjer för hur du kan tänka när du skriver ditt CV. Vi ser gärna att du kontaktar oss och ber om personlig hjälp. Vi står gärna till tjänst och vill lära känna dig!

Almänna riktlinjer

  • Håll CV’t kort och koncist, men så att det ger en korrekt och fullgod bild av dig och dina kunskaper. Ett CV bör vara mellan 1-3 sidor långt, om man inte är en individ med väldigt lång och specifik erfarenhet.
  • Var lyhörd för vad en arbetsgivare söker. Du bör vara beredd att anpassa ditt CV till det företag och den tjänst du har för avsikt att söka. Detta kommer öka dina chanser att bli ihågkommen vid en första anblick.
  • Skriv ditt CV i kronologisk ordning där du har det senaste först – alltså högst upp. Om dina senaste erfarenheter kommer från arbetslivet, sätter du arbetslivserfarenhet före utbildning.
  • Beskriv gärna i text de två till tre senaste anställningarna och utbildningarna du haft. Tjänster eller kurser längre bort än så, räcker det med en enklare uppställning.
  • Åsikter om man ska ha foto eller inte med i sitt CV varierar. Du får alltså själv fatta detta beslut. Det tips vi vill ge är att om du bestämmer dig för att ha med ett foto, försäkra dig om att det är en bild som är anpassad för ett yrkesmässigt syfte. Gamla semesterbilder gör sig sällan bra.

Kontakta oss gärna om du vill ha hjälp med ditt CV.

Läs mer om

Personlig hjälp

Vi på 2Complete älskar det personliga mötet och allt vad det medför. Den erfarenhet vi tillsammans skaffat oss genom åren delar vi gärna med oss av.

Läs mer...

Kontakta oss för mer information