Ge dig själv de bästa förutsättningarna

Intervjun är ditt första möte med en potentiell arbetsgivare. Det är viktigt att vara sig själv, men du vill också göra ett bra intryck. Det finns en hel del att tänka på för att göra just detta och här följer några tips.

  • Förbered dig väl inför intervjun. Detta kommer göra att du uppfattas som en sökande som är intresserad av företaget och du kommer känna dig mer självsäker eftersom du gjort allt du kunnat innan du sitter i receptionen. Försök att tänka dig in i rollen när du läser tjänstebeskrivningen eller annonsen för att tydligare förstå vad arbetsgivaren söker.

  • Klä dig bekvämt, men se till att vara “hel och ren”. Känner du till vilken klädstil den bransch du söker till kräver anpassar du dig därefter. Vet man inte kommer man långt med en ren struken skjorta tillsammans med ett par stilrena byxor för honom och motsvarande för henne.

  • En del av oss har en vilja att i lite pressade situationer, försöka fylla tystnad med tal. Detta kan medföra att man tappar bort sig bland frågorna och pratar om en hel del annat som inte är relevant för intervjun. Utan att situationen ska bli stel och opersonlig kan man ha som tumregel att svara på frågan, motivera ditt svar och sedan vänta på att intervjuaren ska fortsätta. Ta tillfället i akt om du får möjligheten att ställa någon av de frågor du förberett sedan innan.

  • De berömda frågorna om styrkor och svagheter kommer att dyka upp i någon form under nästan alla intervjuer. Du gör således klokt i att förbereda dig på detta. Svaret på en sådan fråga ska vara ärlig, och det tips vi vill ge är att du själv ifrågasätter dina styrkor och svagheter. Detta är en nyttig egenskap genom hela livet då det är svårt att förbättras om man inte känner till sina styrkor svagheter. Kommer du inte på något själv, är en säker källa de nära och kära. Våga fråga!

Ring gärna om du vill komma och tala med oss kring intervjun. 

Välkommen!

Läs mer om

Skriva CV

Att komponera ett CV kan kännas som en krävande uppgift, och vad spelar det egentligen för roll? Vårat tips är att du bör ta dig tid att skriva ett bra CV en gång för alla så att kan du använda det för resten av ditt yrkesliv.

Läs mer...

Kontakta oss för mer information