Driven junior Redovisningskonsult sökes till BDO

Dina arbetsuppgifter
Är du en driven ekonom som är i början av din karriär eller letar du efter nya utvecklingsmöjligheter? Då kan vi ha rollen för dig. Vår kund BDO söker efter dig som är redovisningsekonom/ redovisningsassistent och redo att ta nästa steg i karriären. De erbjuder en härlig, familjär arbetsplats och en roll med stora utvecklingsmöjligheter.

I rollen som Junior Redovisningsekonom kommer du arbeta med leverantör- och kundreskontra, löpande bokföring, fakturering, kontoavstämningar, löner, saldorapportering samt vara behjälplig vid månads-, kvartals- och årsbokslut om behov finns. Kunderna är inom många olika branscher, vilket gör ditt arbete omväxlande och socialt.

Om företaget
BDO är en av Sveriges ledande revisions- och rådgivningsbyråer som erbjuder ett brett tjänsteutbud inom Rådgivning, Revision, Skatt och Företagsservice. Vi är ca 650 medarbetare och finns i ett 20-tal orter runt om i landet. BDO International är världens femte största revisions- och konsultorganisation med över 67 000 medarbetare fördelade på drygt 1 400 kontor i ca 160 länder. Enligt Svenskt Kvalitetsindex har BDO Sveriges nöjdaste kunder.

I en komplex, digital och föränderlig värld vill BDO vara framåtblickande. Därav arbetar de för en kultur där nya idéer får liv och där anställda kan växa såväl som människor som professionellt. Kunskap som konkurrensfördel. Att vara bäst på service kräver bred branschkunskap och djup spetskompetens. Dessa två egenskaper delar de både med varandra och deras kunder. BDO:s medarbetare är proaktiva och ligger steget före vad gäller personligt engagemang och ansvar. Det innebär att de håller sina löften och levererar på sina åtaganden, såväl mot kunder som medarbetare.

Din profil
Vi söker dig som har några års dokumenterad arbetslivserfarenhet av att arbeta som redovisningsekonom eller redovisningsassistent. Du är självgående i leverantör- och kundreskontra arbete, löpande bokföring, fakturering och kontoavstämningar. Meriterande med erfarenhet från byrå, men inget krav.

Som person är du initiativtagande, noggrann, lösningsfokuserad, ansvarstagande och kommunikativ. För att trivas i din roll bör du vara nyfiken, orädd och en person som gärna vill ta sig an nya utmaningar. Vidare ser vi gärna att du kan arbeta självständigt såväl som du uppskattar att arbeta i team.

Intresserad? Skicka in din ansökan direkt då vi hanterar processen löpande. Vid eventuella frågor kontakta ansvarig rekryterare Anna Magnusson på 076- 869 30 48.


Om 2Complete
2Complete är ett auktoriserat rekryterings- och bemanningsföretag som arbetar med personligt engagemang samt en passion för personal. Vår auktorisation i Kompetensföretagen ger oss i sin tur medlemskap i Almega och Svenskt Näringsliv.

Det är för oss av yttersta vikt att de personliga förutsättningarna stämmer överens mellan kund och kandidat, likväl som kompetensen. För att uppnå detta vill vi som arbetar på 2Complete skapa en så nära och personlig relation med kunder och kandidater som möjligt. Ett arbete efter dessa riktlinjer skapar förtroende och trygghet, värden som är självklara för en lyckad rekryteringsprocess. Vi rekryterar och bemannar under tjänstemannaavtalet såväl som arbetaravtalet, allt från juniora tjänster till chefer- och specialister.

2Complete är auktoriserade medlemmar inom Kompetensföretagen, Almega samt Svenskt Näringsliv och har varit sedan 2011.

Ansök här

Kategori

Ekonomi/Finans

Sista ansökningsdag

2019-04-28

Placering

Stockholm

Anställningsform

Tillsvidareanställning
Heltid

Kontaktperson

Ansök här