Advisa söker dig som förbättrar process och grupp inom systemytveckling

Dina arbetsuppgifter
I rollen som Vice President of Engineering är du en del av Advisas ledningsgrupp, rapporterar till VD och blir delaktig i alla större frågor som rör bolaget. Du är ytterst ansvarig för Advisas utvecklingsorganisation som i dagsläget består av 15 medarbetare uppdelat på tre utvecklarteam och ett dataanalysteam. Utvecklingsorganisationen kommer att växa framöver för att nå Advisas ambitiösa mål och din roll kommer vara högst avgörande i detta och för fortsatt framgångsrik produktutveckling

Exempel på ansvarsområden:

• Formulera och implementera organisationsstrukturer och processer som skapar bästa möjliga förutsättningar för ökad output av produktutveckling med hög kvalité.

• Rekrytera och skala upp utvecklingsorganisation.

• Säkerställa hög kompetens och motivation hos medarbetare.

• Bestämma och ta ytterst ansvaret för att uppsatt organisationsdesign och produktutvecklingsmål efterföljs.

• Ansvara för såväl strategisk inriktning som operativa frågor.


Om företaget
2018 lyckades Advisa öka sin omsättning med över 60%. De gick ut med sin första reklamfilm i TV och slog sitt “All Time High” i antal hjälpta kunder. Det har varit en fantastisk resa med mycket toppar och dalar men nu kan de stolt säga att Advisas förutsättningar för ökad tillväxt aldrig har varit bättre!

Nu är det dags för ett nytt kapitel i Advisas historia och planerna för 2019 är satta. För att maximera deras potential är de nu på jakt efter en Vice President of Engineering som vill ta ledningen över utvecklarorganisationens största satsning genom tiderna.

Vill du vara med och skriva historia på Advisa genom att ta en ledande roll i att kraftigt skala upp Advisas utvecklingsorganisation och säkerställa leverans på ambitiösa produktutvecklingsmål? Har du tidigare erfarenhet av att driva förändringsarbete i en växande organisation så kan du vara den de söker!


Din profil
För denna roll söker Advisa dig som har bevisad erfarenhet av att skala upp och leda en utvecklarorganisation. Du har minst 7 års arbetslivserfarenhet inom mjukvaruutveckling efter avslutad ingenjörsutbildning och har hunnit bli trygg i din roll som ledare. Du har i tidigare position varit ytterst ansvarig för leverans av produktutveckling och har erfarenhet av att implementera och sätta arbetsprocesser.

Vi tror att du har jobbat på ett snabbväxande bolag som genomgått organisatoriska förändringar som ett resultat av ett ökat behov av produktutveckling. Du har vidare ett starkt intresse för affärer och engagerar dig även för bolagsfrågor som inte direkt berör produktutveckling. Du är inte heller rädd för att kavla upp ärmarna och stötta i de konkreta problem avdelningen har för stunden.

För att trivas på Advisa krävs att du har uppriktighet som en av dina tydligaste värderingar och att du vågar fatta tuffa beslut, stå för dem och samtidigt implementera dem på ett schysst och omtänksamt sätt.

Har du även följande kvalifikationer är du troligtvis den de söker:

• Du är en naturlig ledare som engagerar och utvecklar dina medarbetare.

• Du har en bred teknisk kunskap och kan föra en teknisk dialog på hög nivå.

• Du är analytisk och föredrar att basera beslut på data.

• Du är handlingskraftig och identifierar proaktivt problem och hinder.
För denna roll är det även ett krav att man talar och skriver svenska obehindrat.

Vad erbjuder Advisa?

• Möjlighet att driva förändringsarbete i en organisation som ser produktutveckling som ett av företagets absolut mest prioriterade strategiska områden.

• Talangfulla kollegor som jobbar med nya moderna tekniker

• Ett generöst förmånsprogram med bland annat 5000kr/år i friskvårdsbidrag, 6 veckors semester och naprapat på jobbet.

• Magiska fester, AWs och roliga aktiviteter på kontoret.

• Nytt kontor med utsikt över Östermalms IP.

Är det dig vi söker? Ansök idag då intervjuer sker löpande. Har du frågor är du mer än välkommen att kontakta ansvarig rekryterare, Joel Claeson.


Om 2Complete
2Complete är ett auktoriserat rekryterings- och bemanningsföretag som arbetar med personligt engagemang samt en passion för personal. Vår auktorisation i Kompetensföretagen ger oss i sin tur medlemskap i Almega och Svenskt Näringsliv.

Det är för oss av yttersta vikt att de personliga förutsättningarna stämmer överens mellan kund och kandidat, likväl som kompetensen. För att uppnå detta vill vi som arbetar på 2Complete skapa en så nära och personlig relation med kunder och kandidater som möjligt. Ett arbete efter dessa riktlinjer skapar förtroende och trygghet, värden som är självklara för en lyckad rekryteringsprocess. Vi rekryterar och bemannar under tjänstemannaavtalet såväl som arbetaravtalet, allt från juniora tjänster till chefer- och specialister.

2Complete är auktoriserade medlemmar inom Kompetensföretagen, Almega samt Svenskt Näringsliv och har varit sedan 2011.

Ansök här

Kategori

Ledning/Management

Sista ansökningsdag

2019-02-25

Placering

Stockholm

Anställningsform

Tillsvidareanställning
Heltid

Kontaktperson

Ansök här