Einar Mattsson söker förvaltare

Dina arbetsuppgifter
I rollen som förvaltare på Einar Mattsson ansvarar du för att leverera en välfungerande och kostnadseffektiv fastighetsdrift. Samma sak gäller underhållet och fastighetstekniken. Du arbetar proaktivt och självständigt för att uppnå fastighetsägarens målsättning. Som förvaltare arbetar du brett med stor variation på arbetsuppgifterna och jobbar alltid med ständiga förbättringar tillsammans med ditt team.
Ett urval av kommande arbetsuppgifter:

• Upprätta förfrågningsunderlag för upphandlingar
• Kontrollera och följa upp leverantörer
• Administrera och leda avtalat planerat- och avhjälpande underhåll
• Ha kontakt med de boende såväl som beställare, lokalhyresgäster och myndigheter i teknik- och driftrelaterade frågor
• Analysera och producera åtgärdsförslag utifrån fastighetens driftstatistik
• Skadehantering och försäkringsärenden
• Statusbesiktiga och upprätta underhållsplan och underhållsprogram

Arbetet sker i team tillsammans med uppdragsansvarig förvaltare, områdesförvaltare, biträdande förvaltare, ekonom och fastighetstekniker. Allt på uppdrag enligt förvaltningsavtalet med respektive fastighetsägare.


Om företaget
Einar Mattsson erbjuder en arbetsplats där du får tillgång till koncernens breda och djupa kunskap med stora möjligheter att sätta din egen prägel på ditt arbete och karriärsutveckling. Du kommer till ett långsiktigt familjeägt bolag med rötterna i en entreprenörskultur som värdesätter din omtänksamhet, framåtanda och ditt engagemang. Efter 80 år kan vi säga att vi är en stark aktör i alla konjunkturer.
Det nystartade förvaltningsbolaget erbjuder tillgång att arbeta med en bred grupp av kunder. Vi förvaltar totalt 15 000 bostäder åt olika aktörer, varav 5200 är våra egna som fungerar som referensobjekt för externa kunder.


Din profil
Kompetenskrav: Vi söker dig som har en fastighetsrelaterad eftergymnasial utbildning samt tre års erfarenhet av fastighetsförvaltning. Du har grundläggande kunskaper i fastighetsekonomi och du besitter kunskaper inom entreprenadsjuridik, upphandlingar liksom bygg- och projektledning.

Personliga egenskaper: Som person är du affärsmässig, driven, initiativtagande, pedagogisk och en fena på att skapa goda relationer. Du är van att självständigt driva, planera och prioritera ditt dagliga arbete, likväl som du kan samarbeta väl i team.


Om 2Complete
2Complete är ett auktoriserat rekryterings- och bemanningsföretag som arbetar med personligt engagemang, är professionella och har en passion för personal. Det är viktigt för oss att de personliga förutsättningarna stämmer överens mellan kund och kandidat, likväl som kompetensen. För att uppnå detta vill vi som arbetar på 2Complete skapa en så nära och personlig relation med kunder och kandidater som möjligt. Ett arbete efter dessa riktlinjer skapar förtroende och trygghet, värden som är självklara för en lyckad rekrytering eller bemanning. Det ska vara enkelt att arbeta med oss. Vi rekryterar och bemannar under tjänstemannaavtalet såväl som arbetaravtalet, från juniora tjänster till chefer- och specialister.

2Complete är auktoriserade medlemmar inom Almega bemanningsföretagen sedan 2012

Ansök här

Kategori

Ledning/Management

Sista ansökningsdag

2019-01-30

Placering

Stockholm

Anställningsform

Tillsvidareanställning
Heltid

Kontaktperson

Ansök här