Är du redovisningassistent och söker nya utmaningar?

Dina arbetsuppgifter
Är du en driven ekonom som är i början av din karriär eller letar du efter nya utvecklingsmöjligheter? Då kan vi ha rollen för dig. Vår kund Centera söker efter dig som är redovisningsekonom/ redovisningsassistent och redo att ta nästa steg i karriären. De erbjuder en härlig, familjär arbetsplats och en roll med stora utvecklingsmöjligheter.

I rollen som Junior Redovisningsekonom kommer du arbeta med leverantör- och kundreskontra, löpande bokföring, fakturering, kontoavstämningar, löner, saldorapportering samt vara behjälplig vid månads-, kvartals- och årsbokslut om behov finns. Kunderna är inom många olika branscher, vilket gör ditt arbete omväxlande och socialt.

Detta är en rekrytering vilket innebär att du blir direkt anställd av Centera.

Om företaget
Centera Outsourcing startades 2002 med en vilja att bli det självklara valet både för kunder och personal. Vi älskar ekonomi. Och vi kan ekonomi. Det är därför vi finns där för er som kunder. Centera erbjuder ekonomitjänster av högsta kvalitét – oavsett om det gäller löpande redovisning, löner eller inkomstdeklarationer.
Våra redovisningskonsulter arbetar enligt REKO vilket innebär att du som kund i trygghet kan överlämna hela eller delar av ekonomiprocessen. Centera betyder "att ha känsla" och visionen för oss är att vara förstahandsvalet för både kunder och personal. Det uppnår vi genom kommunikation, kunskap och drivkraften att vara bäst!

Centera sitter i fina lokaler i centrala Stockholm, atmosfären är familjär och präglas av ett fint samarbete. Du arbetar efter en lönetrappa och det är självklart att du får en tydlig utvecklingsplan som innebär goda karriärmöjligheter.


Din profil
Vi söker dig som har några års dokumenterad arbetslivserfarenhet av att arbeta som redovisningsekonom eller redovisningsassistent. Du är självgående i leverantör- och kundreskontra arbete, löpande bokföring, fakturering och kontoavstämningar. Meriterande med erfarenhet från byrå, men inget krav.

Som person är du initiativtagande, noggrann, lösningsfokuserad, ansvarstagande och kommunikativ. Centera präglas av sina medarbetare och för att trivas i din roll bör du vara nyfiken, orädd och en person som gärna vill ta sig an nya utmaningar. Vidare ser vi gärna att du kan arbeta självständigt såväl som du uppskattar att arbeta i team.

Intresserad? Skicka in din ansökan direkt då vi hanterar processen löpande. Vid eventuella frågor kontakta ansvarig rekryterare Anna Magnusson på 076- 869 30 48.


Om 2Complete
2Complete är ett auktoriserat rekryterings- och bemanningsföretag som arbetar med personligt engagemang samt en passion för personal. Vår auktorisation i Kompetensföretagen ger oss i sin tur medlemskap i Almega och Svenskt Näringsliv.

Det är för oss av yttersta vikt att de personliga förutsättningarna stämmer överens mellan kund och kandidat, likväl som kompetensen. För att uppnå detta vill vi som arbetar på 2Complete skapa en så nära och personlig relation med kunder och kandidater som möjligt. Ett arbete efter dessa riktlinjer skapar förtroende och trygghet, värden som är självklara för en lyckad rekryteringsprocess. Vi rekryterar och bemannar under tjänstemannaavtalet såväl som arbetaravtalet, allt från juniora tjänster till chefer- och specialister.

2Complete är auktoriserade medlemmar inom Kompetensföretagen, Almega samt Svenskt Näringsliv och har varit sedan 2011.

Ansök här

Kategori

Ekonomi/Finans

Sista ansökningsdag

2019-09-19

Placering

Stockholm

Anställningsform

Tillsvidareanställning
Heltid

Kontaktperson

Ansök här