Financial Controller till Interflora

Financial Controller till Interflora

Stockholm

Tillsvidareanställning

Rekrytering

Publicerad 1 May

Ansök nu


Om du är en erfaren och engagerad controller som drivs av att skapa värde genom finansiell styrning och strategiskt tänkande, så är du den vi letar efter. Var med och forma Interfloras framtid!

Vad erbjuder vi?
• Internationell organisation.

• Frihet under ansvar.

• Flexibla arbetstider/ Hybrid.

• 30 semesterdagar.

• 5000kr i friskvård.

• 1 timmes friskvårdstimme per vecka.

”Interfloras vision är att få fler att älska blommor – och varandra. Det är det vi kallar The Flower Effect. Interflora startade sin resa 1923 när sex blomsterhandlare grundade Interflora i Sverige och idag säljer vi Blommogram genom interflora.se och cirka 550 fristående blomsterbutiker.

Interflora erbjuder dig en dynamisk arbetsmiljö som genomsyras av mod och entreprenörsanda där du får möjlighet att påverka och bidra till din och bolagets utveckling. Tillsammans med engagerade och inspirerande kollegor bidrar du till en kultur som genomsyras av glädje och passion för arbetet. Interflora strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. ”

Placering är på Interfloras huvudkontor i Alvik, Bromma. Förutom en marknadsanpassad lön erbjuder företaget många fina förmåner. Detta är en rekrytering med start omgående eller enligt överenskommelse. Interflora har som standard att genomföra säkerhetsprövningar i alla processer.

Vem söker vi?
• Akademisk examen eller högskoleutbildning.

• Minst 5 års erfarenhet av kvalificerad ekonomiroller, varav arbete med både redovisning och controlling.

• Erfarenhet från månadsrapportering och K3.

• Erfarenhet av internationell verksamhet.

• Erfarenhet från BI verktyg och goda kunskaper i Excel.

• Flytande i svenska och Engelska i tal och skift.

• Meriterande med erfarenhet från e-handelsbolag och B2C.

Vi söker en kommersiellt och finansiellt kunnig person med stark analytisk förmåga och strukturerad tillvägagångssätt för den utlysta tjänsten. Med utmärkta kommunikationsfärdigheter och förmåga att samarbeta effektivt, kommer du att spela en avgörande roll i att stödja VD och Ledningsgrupp. Vidare kommer du med en prestigelös inställning, en proaktiv natur och förmåga att vara en lagspelare. Dessa egenskaper är avgörande för att vara en oumbärlig del av vårt team. Din starka drivkraft och nyfikenhet för att ständigt utvecklas gör dig till en nyckelperson för att driva företaget mot framgång.

Vad innebär rollen?
Rollen som Financial Controller Innebär ett övergripande finansiellt och strategiskt stöd till VD och Ledningsgrupp samt övriga i organisationen. Att utveckla och utmana finansiell data och rådgivning i såväl strategiska som operationella initiativ och beslut.

Exempel på arbetsuppgifter;

• Controlling och FP&A.

• Löpande KPI uppföljning.

• Säkerställa datawarehouse och bygga upp dataanalysen.

• Löpande rapportering av bolagets försäljningsutveckling.

• Ansvarig för budget och forecast processen genomförs enligt MFG krav samt uppföljning.

• Månadsrapportering till MFG enligt rapporteringsstandard för alla dotterbolag i koncernen. Resultaträkning, Balansräkning, CF samt analys vs budget/FC.

• Ansvarig för att BI verktyget fungerar korrekt och säkerställa data tillsammans med MFG (MyFlower Group, moderbolag Frankrike).

Vi söker en driven och analytisk person som vill vara en del av vår organisation och driva oss framåt genom att utmana och utveckla vår finansiella strategi. Som Financial Controller kommer du att ha en nyckelroll i att säkerställa att vi tar välgrundade beslut genom att skapa och utvärdera affärsfall samt genomföra datadrivet beslutsfattande.

Dina ansvarsområden inkluderar att vara ytterst ansvarig för all finansiell planering, analys och rapportering. Detta innebär att du kommer att leda Controlling och FP&A, genomföra löpande KPI-uppföljning för att säkerställa att vi uppnår våra budget- och prognosmål samt att säkerställa att vår datavärld är robust och effektiv genom att samarbeta med MFG för att bygga och underhålla vårt datawarehouse.

Som en del av ditt dagliga arbete kommer du att vara ansvarig för att rapportera försäljningsutveckling och andra relevanta nyckeltal till MFG och övriga i organisationen. Dessutom kommer du att leda budget- och prognosprocessen samt ansvara för att månadsrapportera enligt MFG:s standarder för alla dotterbolag i koncernen. Utöver ditt finansiella ansvar kommer du också att vara en viktig del av vår ledningsgrupp. Du kommer att fortsätta driva integrationen mot MFG, aktivt bidra till den fortsatta utvecklingen och styrningen av vår verksamhet samt delta i långsiktigt strategiarbete tillsammans med VD och övrig ledningsgrupp. Intresserad? Skicka in ansökan snarast då urval sker löpande.

2Complete
Trygghet och förtroende är målen i 2Completes rekryteringsprocess. Detta uppnås genom ett nära och personligt samarbete med de kunder som valt oss som sin rekryteringspartner. Vår passion för att få ut människor i arbete och att få in rätt person i rätt sammanhang i arbetslivet, driver oss framåt.

2Complete Group samt alla dess dotterbolag är auktoriserade medlemmar inom Kompetensföretagen, Almega samt Svenskt Näringsliv och har varit det sedan 2011.

2Complete Group är Gasellen vinnare 2022, utmärkelsen som tilldelas Sveriges snabbast växande företag.

Skicka in din ansökan senast 21 May

Ansök nu
Har du frågor om tjänsten?

Kontakta mig så löser vi det tillsammans

Elida Rhodin
Elida Rhodin
elida.rhodin@2complete.se+46 70 744 33 63

Dela annons