Nätplanerare inom nätförhyrningar sökes till GlobalConnect

Dina arbetsuppgifter
GlobalConnect är inne i en stark tillväxtfas där vi ritar om Sveriges fiberkarta. Nu söker vi Nätplanerare som vill vara med och bygga Nordens nya fibernät och skapa framtidens digitala infrastruktur. I rollen som Nätplanerare för förhyrningar i Network Planning gruppen kommer du att planera, ta in offerter, avropa på offerterna, säkerställa leveransen, dokumentera förbindelserna och mycket mer. I ditt uppdrag ingår att även löpande överse kostnader samt möjligheter till optimering tillsammans med andra avdelningar inom GlobalConnect. De förbindelser du kommer att arbeta med är förhyrda nätförbindelser, tex för transportnät, regionnät med fler.

Du blir en del av vår nätorganisation med fantastiska kollegor som arbetar nära vårt fibernät dagligen. Alla har sin egen unika kompetens och ingår i ett team med mycket fokus på resultat och att bidra till vår fantastiska resa. Ditt arbetsområde är främst inom Sverige, men det kan även hända att du kommer arbeta utanför Sveriges gränser.

Exempel på arbetsuppgifter du som fibernätsplanerare kommer att utföra:

• Planering och beställning av förbindelser där GlobalConnect inte äger eget nät utan vi behöver hyra från tredje part.

• Leveransuppföljning

• Dokumentation vid leverans

• Optimering, både ur ett kvalitets och kostnadsperspektiv.

• Omförhandlingar, uppsägningar av förbindelser

• Säkerställa SLA-nivåer

• Kostnadsuppföljning

Tjänsten är en rekrytering vilket innebär att du blir anställd direkt av GlobalConnect. Företagets största kontor är belägna i Stockholm samt Uppsala.


Om företaget
”GlobalConnect är den ledande leverantören av fiberbaserad datakommunikation och datacenter i norra Europa. Vårt uppdrag är tydligt: att koppla upp och ihop Sverige. Det kan handla om att koppla ihop butiker som ingår i en kedja, att förse små och medelstora företag med säkert uppkoppling till att bygga datacenter åt några av världens största och mest krävande kunder.

Med vårt eget fibernät som plattform och starka engagemang erbjuder vi marknadsledande lösningar inom nätverksbyggande, datakommunikation, IT-säkerhet, molnlösningar och telefoni. Allt förpackat med varierande produkter och tjänster så att du kan fokusera på det som är viktigast för dig – din egen kärnverksamhet och tillväxt.

Ja, det finns mycket att berätta. Men vi kan beskrivas med ett enda ord, vi är dedikerade. Och vi tål att testas.”

Din profil
Vi söker dig med erfarenhet frän nätplanering, fibernät, projektering, nätaccesser eller liknande. I denna roll behöver du många erfarenheter som tillsammans gör dig till en vass Nätplanerare som ska arbeta främst mot de andra datakom-jättarna i Sverige. Du bör även ha förståelse för hur fibernät är uppbyggda samt hur man arbetar med att optimera nätet och kostnaderna.

Meriterande erfarenheter:

• Planering fibernät: nätuppbyggnad, fiberdisponering, skarvning, optimeringar mm.

• Erfarenhet av att arbeta i kartverktyg (GIS)

• Någon erfarenhet av att titta på kostnader kring byggnation av fibernät och förhyrningar

Som person kan du arbeta mot uppsatta mål. Du är prestigelös och öppen och lyhörd i din kommunikation både med interna och externa parter. Du tycker om att förhandla och kan både vara tillmötesgående men även rak i din kommunikation beroende på vad situationen kräver. Du håller med om att kvalitet och kostnad ska gå hand i hand för att vi ska kunna bygga framtidens fibernät tillsammans.

Är det dig vi söker? Ansök idag då tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Har du frågor är du mer än välkommen att kontakta ansvarig rekryterare, Joel Claeson.


Om 2Complete
2Complete är ett auktoriserat rekryterings- och bemanningsföretag som arbetar med personligt engagemang samt en passion för arbete och personal. Vår auktorisation i Kompetensföretagen ger oss i sin tur medlemskap i Almega och Svenskt Näringsliv.

Det är för oss av yttersta vikt att de personliga förutsättningarna stämmer överens mellan kund och kandidat, likväl som kompetensen. För att uppnå detta vill vi som arbetar på 2Complete skapa en så nära och personlig relation med kunder och kandidater som möjligt. Ett arbete efter dessa riktlinjer skapar förtroende och trygghet, värden som är självklara för en lyckad rekryteringsprocess. Vi rekryterar och bemannar under tjänstemannaavtalet såväl som arbetaravtalet, allt från juniora tjänster till chefer och specialister.

2Complete Group samt alla dess dotterbolag är auktoriserade medlemmar inom Kompetensföretagen, Almega samt Svenskt Näringsliv och har varit det sedan 2011.

Kategori

Administration

Sista ansökningsdag

2022-06-27

Anställningsform

Tillsvidareanställning
Heltid

Kontaktperson

Joel Claeson

Rekryterare & Personuppgiftsansvarig

Joel Claeson

Joel Claeson

Rekryterare & Personuppgiftsansvarig

Ansök här

Om resultatet räknas - kontakta oss idag!


Alla rättigheter © 2Complete AB
Skicka ett meddelande så återkommer vi!
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Göteborg
  • Kungsportsavenyn 21
  • 411 36 Göteborg
  • +46 8 445 43 44
  • info@2complete.se
2COMPLETE AB
Stockholm
  • Sveavägen 33, 5tr.
  • 111 34 Stockholm
  • +46 8 445 43 44
  • info@2complete.se
Skicka ett meddelande så återkommer vi!
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!